Zondag 23 Mei 2021

Alle 77 teams zijn van start gegaan!

Teams Zele

48

200km

0

100km

0

Teams Hamme

5

200km

0

100km

0

Teams Waasmunster

11

200km

0

100km

0

Teams Berlare

13

200km

0

100km

0

Hoofdsponsor
Juri Zorgt voor elke deelnemer voor een leuke attentie.

COVID-PROOF
Deze organisatie valt onder de maatregelen voor buitensport. Heb je zin om de lopers en fietsers aan te moedigen, dat kan zeker!

MAAR:
 • - Doe dit voor je deur, oprit of voortuin, …
 • - Hou 1,5m afstand
 • - Draag een mondmasker als je geen 1,5m afstand kan houden
 • - De startzone aan de sporthal is een mondmasker verplicht zone
 • - De startzone Wiek/Klodde is volledig parkeer- en autovrij
 • - Respecteer de aanduidingen en looprichtingen
 • - Ontsmet je handen
 • - Respecteer de aanwijzingen van de stewards
VAKLO
De Kloddelopers vzw organiseren in samenwerking met Netwerk Palliatieve Zorg Waasland vzw, Palliatieve Thuiszorg Arr. Dendermonde vzw, Dienst Oncologie van AZ Sint-Blasius en Center Parcs weekends of midweekverblijven in het vakantiepark ‘de Vossemeren’. De doelgroep zijn patiënten met kanker en hun familie/vrienden die hun woonplaats hebben in de regio Waas en Dender. De recrutering van de deelnemende patiënten gebeurt via de Palliatieve Netwerken en Dienst Oncologie van AZ Sint-Blasius. Een cottage van 6 personen staat voor de patiënt ter beschikking. ‘Vaklo’ betaalt het verblijf met opgemaakte beddenservice en de verblijfstaksen. De locatie geeft de mogelijkheid om te genieten van rust & gezellig samenzijn, dit met ondersteunende, medische en/of verpleegkundige diensten indien nodig. Elk jaar worden een 27-tal weekend-of midweekverblijven georganiseerd. Achteraf krijgen de organisatoren vaak positieve maar ook ontroerende reacties van de deelnemers. Gezien de grote vraag willen we in de toekomst het aantal verblijven optrekken. Om dit te kunnen bereiken slaan de 4 Zeelse Roparun Teams nu de handen in mekaar om de opbrengsten van de Mini-Roparun op 23 mei, georganiseerd door de ‘Roparunstad Zele’ te doneren aan het ‘Vaklo-Project’.
Levendig
Directeur stichting Roparun is lovend over de miniroparun.
“ Het is prachtig om te zien dat Zele, Hamme, Waasmunster en Berlare de Roparun zo’n warm hart toedragen! Op deze manier is er toch een beetje Roparun in België dit jaar. Als het aan ons ligt komen we volgend jaar weer met de voltallige organisatie door België heen, dit is een onmisbaar onderdeel van Roparun geworden. Aan iedereen die meedoet aan de miniroparun op 23 mei, heel veel succes met de voorbereidingen en vanuit ons bedankt voor jullie steun aan de palliatieve zorg. – Wiljan Vloet ”
Info

Op zondag 23 mei organiseert Zele, Hamme, Waasmunster en Berlare - als de coronamaatregelen het toelaten – Miniroparun, een estafetteloop over twee of vier ronden van 50 km door Zele, Hamme, Waasmunster, Lokeren, Berlare en Dendermonde.

Dat Zele het ook in 2021 zonder de Roparundoortocht moet stellen, dat is moeilijk te verteren. Vorig jaar moest Zele het al zonder het massaal bijgewoonde volksfeest doen. Intussen besloten de organisatoren van Roparun om de editie van dit jaar enkel op Nederlands grondgebied te laten doorgaan. Maar Zele laat in 2021 de roparungedachte niet opnieuw aan zich voorbijgaan. We kijken samen met de medeorganisatoren Berlare, Hamme en Waasmunster uit naar een Miniroparun!


RBS de regionale omroep met zendregio voor Zele, Berlare, Dendermonde, Hamme, Waasmunster,... zal live verslaggeving doen van 6 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts via hun radiofrequenties FM 107.0, FM 107.4 en FM 103.9
Ook online te beluisteren via deze link

Kippenvel

Enthousiasme alom

Lees hier alvast wat de zeelse Roparun teams van dit initiatief vinden.

Praktische Info
 • Twee of vier ronden van 50 km
 • Eén ploeg bestaat uit twee groepen. Een groep bestaat uit minimum drie lopers (waarvan er tijdens de estafette telkens één iemand loopt en de twee andere fietsen) en één begeleidende fietser (die voorop rijdt en de weg toont) of maximum vier lopers en twee begeleidende fietsers.
 • De ene groep lost de andere af na het afleggen van 1 ronde.
 • Start tussen 6 uur en 13.30 uur in Zele, Hamme, Waasmunster of Berlare. Laatste aankomst voorzien op zondag 23 mei om middernacht.
 • Inschrijven via www.miniroparun.be/inschrijving
 • Het systeem is bij de meeste ploegen: 1 km lopen en 3 km rust op de fiets.
 • In de maximumversie van vier ronden loopt iedere deelnemer twee rondes met daartussen een rustperiode van ongeveer vier tot vijf uur.
 • Geen volgwagens
 • 150 euro per ploeg. Je kan ook een sponsor zoeken voor 1 euro extra per km. Miniroparun zorgt voor publiciteit.
 • Je kan je ook inschrijven met een halve ploeg of alleen. De organisatie vormt dan een team voor jou.
Start to miniroparun

niet-ervaren lopers sturen hun interesse naar evenementen@zele.be en wij zorgen met 3 begeleiders dat je op 23 mei klaar bent om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.